Balanced scorecard

Balanced scorecard este un sistem de management care permite organizației dvs sa stabileasca, urmăreasca și sa-si atinga strategiile de afaceri și obiectivele.

Balanced Scorecard a fost dezvoltat la începutul anilor 1990 de către doi absolventi Harvard Business School: Robert Kaplan și David Norton. Problema cheie indentificata de care Kaplan și Norton în activitatea de zi a fost că multe companii au avut tendinta de a-si gestiona afacerile bazate exclusiv pe situatiile financiare.

Ce-mi va aduce in plus implementarea balanced scorecard-ului:

 1. Un sistem de indicatori (key performance indicators) usor de inteles si de urmarit;
 2. Armonizarea indicatorilor din toate cele 4 directii de business ce fac parte din viata fiecari firme: operational, financiar, procese, invatare. Voi avea posibilitatea sa cuantific in termeni financiari impactul pe care-l are in contul de profit si pierdere indeplinirea sau neindeplinirea planului operational (de productie, de vanzare, etc) precum si posibilitatea ajustarii tintelor pe parcursul anului in functie de realizarile perioadei anterioare.
 • Voi implementa nu numai un sistem de masurare a obiectivelor asumate dar voi avea posibilitatea sa-mi setez si sa indeplinesc obiectivele strategice ale companiei.

Pasi de urmat pentru implementare:

 1. Evaluarea;
 2. Strategia;
 3. Obiectivele;
 4. Harta strategiei;
 5. Indicatori de masurare a performantei;
 6. Initiative (proiecte strategice);
 7. Analiza performantei;
 8. Cascadarea indicatorilor de performanta;
 9. Evaluarea.